INVESTIȚII MAJORE ÎN COMUNA VINTILĂ VODĂ

     Localnicii din comuna Vintilă Vodă au scăpat de griji, atunci când vine vorba de trecerea peste râul Slănic. Asta după ce Primăria Vintilă Vodă a construit două punți pietonale. Lucrările au început în 2016, cu bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale. Realizarea acestora s-a ridicat la 280.000 de lei iar lucrările s-au finalizat în luna iulie a acestui an. Punțile pietonale fac legătura dintre comuna Vintilă Vodă și alte două sate.   Construirea celor două punți pietonale, peste râul Slănic era imperios necesară. Asta dacă se ia în calcul faptul că celelalte căi de acces, pe care le foloseau înainte  localnicii erau vechi de aproape 70 de ani. 

,,Înainte de vreme, au fost niște punți pe șufe, care au fost făcute în urmă cu 60-70 de ani. Erau destul de șubrede și nu mai prezentau siguranță pentru locuitorii care treceau peste râul Slănic. Acest râu este pașnic, după cum zicem noi, dar nu tot timpul. În momentul în care, în amonte plouă abundent, atunci acesta vine cu un debit foarte, foarte mare” a explicat Ion Coman, primarul din Vintilă Vodă.  Comuna a fost greu încercată la fiecare ploaie abundentă. Pe lângă podețe ce erau pe punctul de a fi distruse, locuitorii trăiau cu spaima de a nu fi izolați, din cauza infrastructurii drumurilor serios afectată. ,,În urma precipitațiilor destul de abundente care s-au desfășurat într-un timp foarte scurt, infrastructura a fost serios afectată. Am alocat bani de la bugetul local pentru infrastructură dar, ținând cont că fenomenele s-au repetat ni le-a distrus în continuare” a adăugat primarul Ion Coman.

Administrația din Vintilă Vodă se confruntă cu o mare problemă în ceea ce privește legătura dintre satele Niculești și Petrechești, respectiv satul Coca Niculești. Un drum problematic este și cel ce face legătura cu comuna Scorțoasa. Primăria Vintilă Vodă  va continua investițiile și în viitorul apropiat, tocmai pentru a le oferi locuitorilor toate condițiile ce se regăsesc într-o localitate a unui stat european. Administrația din Vintilă Vodă vrea să mute centrul de permanență din comună, într-o nouă locație, mai exact, în satul Niculești. Este vorba despre clădirea unde a funcționat cu ceva timp în urmă, o grădiniță.

Suprafața pe care se întinde fosta unitate de învățământ este cu mult mai mare decât cea în care funcționează la acest moment, centrul de permanență. Administrația din Vintilă Vodă a obținut deja finanțare, pentru a fi demarate lucrările în acest sens. Actualul centru de permanență din Vintilă Vodă  asigură servicii medicale pentru aproape 18.865 de locuitori, din șase comune. Activitatea a debutat aici, în februarie 2012. Căminul Cultural din satul Niculești va avea o cu totul altă față, în viitorul apropiat. Și asta după ce Primăria din Vintilă Vodă a finalizat proiectul de reabilitare a clădirii, cu fonduri europene și l-a depus deja spre aprobare, la Constanța. Pentru moment, se așteaptă un răspuns, pentru ca mai apoi, odată ce administrația din Vintilă Vodă va primi undă verde privind reabilitarea clădirii, să demareze pașii necesari acestui proiect.

Cât de curând, și sediul primăriei Vintilă Vodă va intra într-un amplu proces de cosmetizare și de modernizare. Toate lucrările vor fi făcute din bugetul propriu al adminsitrației locale. O primă etapă, ar fi schimbarea acoperișului, vechi de aproape 80 de ani, urmată apoi modernizarea sistemului de încălzire din unitatea administrativ teritorială. 

,,A trebuit să umblu la acoperiș pentru că deja sunt aproape 80 de ani de când a fost făcut și plouă prin el.  Vreau să îi fac și anveloparea. Primăria a folosit până acum sobe de teracotă, iar consumul de material lemons era foarte mare. Din acest motiv vreau să fie montată și o centrală” a mai spus primarul. Iluminatul public stradal reprezintă o altă prioritate a actualei conduceri a comunei Vintilă Vodă. În acest sens, au fost făcuți primii pași pentru a găsi firma ce se va ocupa de acest proiect, ce implică schimbarea lămpilor care asigură iluminatul public. Modernizarea acestuia este extrem de importantă, mai ales pentru a le oferi locuitorilor, siguranța de care au mare nevoie. Vorbim aici în contextul în care, animalele sălbatice ajung tot mai des, pe timpul nopții, în gospodăriile oamenilor.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: