JUDEȚUL BUZĂU ARE DE ASTĂZI, UN NOU CETĂȚEAN DE ONOARE

Sursa foto: Buzaumedia

Moment emoționant astăzi la finalul ședinței Consiliului Județean din această lună. Aleșii au votat în unanimitate desemnarea profesorului Ana Bejan drept Cetățean de Onoare al județului Buzău. Numirea s-a făcut la propunerea președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu. ,,Este primul prefect femeie de pe întreg teritoriul românesc, unul dintre promotorii înfăptuirii dreptății, unul dintre principali militanți pentru unirea Basarabiei cu România, un profesor care a luptat pentru limba română pe tot teritoriul Basarabiei, este un exemplu viu și având în vedere că se apropie Ziua Națională cred că a venit momentul să ne gândim la România, la copii, la viitor, să demonstrăm că vrem binele acestei țări, să nu uităm ce au făcut înaintașii noștri să ne dăm mâna și să facem totul cât mai bine”, a menționat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Aleșii județului au votat cu unanimitate de voturi oferirea acestei distincții profesorului Ana Bejan. Premiul constând în diplomă, plachetă și o sumă de bani a fost primit de profesorul Ana Bejan cu mari emoții și lacrimi în ochi. Noul cetățean de onoare al județului Buzău a dorit să le mulțumească buzoienilor pentru tot ce au făcut de-a lungul timpului pentru românii de dincolo de Prut. ,,Noi am fost întotdeauna cu un dor mare pentru România, patria mamă pentru că am fost rupți de la sânul ei și am trăit sub un regim sovietic fără a avea voie să spunem că suntem români.(…) Dacă veți întreba în Soroca de Buzău absolut toți cunosc.

Sursa foto: Buzaumedia

Premiul acesta, titlul acesta este pentru toți românii din Basarabia, pentru toți românii din Soroca pentru că ei au fost alături de mine și noi am realizat multe cu ajutorul Buzăului” a declarat Ana Bejan. Totodată, ea a declarat că basarabenii se simt la Buzău ca acasă. Profesorul Ana Bejan i-a dăruit președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu o carte scrisă de Grigore Vieru, recitând pentru toți cei prezenți una dintre poeziile marelui poet basarabean.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: