Judeţul Buzău va avea, anul acesta, un buget mult mai mare decât în 2017

Proiectul bugetului propriu pe anul 2018 a fost publicat recent, pe site-ul Consiliului Judeţean şi se află în dezbatere publică până la sfârşitul acestei luni, aşa cum prevăd legile în vigoare. O sinteză proiectului de buget a fost postată pe site-ul instituției iar persoanele interesate pot veni cu propuneri la compartimentul de Relații Publice din incinta Consiliului Județean sau pe adresa de e-mail cjbuzau@cjbuzau.ro. Conform documentului, bugetul total de venituri al județului pentru 2018 se ridică la 231.474.000 de lei. Această sumă provine din venituri proprii, cote și sume defalcate din impozitul pe venit, sume defalcate din TVA și subvenții.

Banii vor merge către dezvoltarea infrastructurii rutiere a judeţului, către reţeaua medicală, dar şi către instituţiile aflate în subordinea Consiliului Judeţean. Cea mai mare sumă din buget va fi alocată domeniului asistenței sociale, unde sunt estimate, pentru acest an, cheltuieli de 143.487.000 de lei. Pentru reabilitarea drumurilor județene a fost alocată suma de 3,4 milioane de lei. Totodată, aproape 10 milioane de lei vor reveni domeniului Sănătății, mai ales că se intenționează realizarea unor investiții precum un bloc de locuinţe pentru medici.

Din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean vor fi realizate covoare asfaltice pe 50-60 de kilometri, pe mai multe drumuri judeţene. Proiectele aflate în desfăşurare vor primi finanţare din bugetul pe 2018, dar şi activităţile sportive şi  evenimentele dedicate Centenarului. Proiectul de buget va fi votat luna viitoare la ședința ordinară a Consiliului Județean.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: