Litoralul românesc, tot mai scump. Tarifele în unităţile hoteliere, cresc, de miercuri, cu circa 20-25 la sută

LitoralTarifele percepute în unităţile hoteliere de pe litoral cresc de miercuri, acestea urmând să varieze de la 60 la 260 de lei pe zi de persoană, în funcţie de staţiune, de clasificarea hotelului şi de numărul de mese oferite. Precizările au fost făcute de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Mirela Matichescu.

„Începând de miercuri,  preţurile pentru all inclusive în Mamaia vor fi de 260 de lei de persoană pe zi, iar în Eforie şi sudul litoralului – 200 de lei. La un hotel de patru stele, în Mamaia preţul va fi de 170 de lei de persoană pe zi, cu mic dejun inclus, la trei stele – 140 de lei de persoană pe zi, cu mic dejun, la două stele – 100 de lei. Pentru sudul litoralului avem 135 de lei pe zi de persoană la patru stele, 110 lei pe zi de persoană la trei stele, în ambele cazuri cu micul dejun inclus, şi 60 de lei pe zi de persoană la două stele, fără mic dejun. Preţurile sunt luate de la agenţiile de turism„, a afirmat Mirela Matichescu.

Ea a precizat că, faţă de perioada anterioară, preţurile cresc cu până la 20 la sută pentru sudul litoralului şi cu până la 25 la sută pentru Mamaia.

„Faţă de perioada care a trecut, preţurile în full sezon cresc în Mamaia undeva până în 25 la sută, iar în sudul litoralului până în 20 la sută”, a explicat preşedintele ANT.

Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad, prezent la conferinţa de presă, a susţinut însă că nu este vorba de o creştere cu 20 sau 25 la sută a tarifelor, ci de faptul că până acum turiştii beneficiau de anumite reduceri pentru plata în avans.

„Preţurile nu cresc cu 25 la sută. Până acum erau anumite reduceri, care nu mai sunt, erau reduceri pentru cei care plătesc în avans„, a explicat Murad.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România, Aurelian Marin, a susţinut, că, faţă de anul trecut, a crescut numărul de turişti aflaţi pe litoralul românesc, cu 3 la sută în Mamaia şi cu 8 la sută în sudul litoralului.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: