Locuitorii comunei Colți nu au scăpat de atacul urșilor! O gospodărie a fost atacată azi-noapte

Liniștea peste localnicii din comuna Colți este departe de a se așterne. După ce ieri dimineață, în zona carierei de piatră, vânătorii AJVPS au împușcat ursul de până în 300 de kilograme care ar fi fost vinovat de distrugerile cauzate în ultima lună, azi-noapte, o altă gospodărie din comună a fost atacată de urs. Animalul a luat din gospodărie mai multe animale pe care le-a sfârtecat. Anunțul a fost făcut de către primarul din Colți, Pavel Petrișor Rădulescu, atât pe pagina sa de Facebook, cât și în cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi la Prefectura Buzău. Primarul a menționat că din 2013 și până în prezent, în comuna Colți au fost înregistrate 30 de atacuri ale urșilor.

 Ca urmare atacului de vineri dimineață, autoritățile competente vor demara procedurile pentru solicitarea unui nou acord pentru recoltarea ursului. Pe de altă parte, primarul comunei Colți a spus că regretă comportamentul de ieri și a adăugat că așa a știut să se bucure de prinderea fiarei care a terorizat locuitorii. Afirmația acestuia vine după ce în spațiul public au apărut mai multe filmulețe în care alături de vânătorii care au participat la sacrificarea ursului, el ar fi tratat necorespunzător cadavrul animalului.

În cursul zilei de astăzi, ca urmare a anunșului făcut pe Facebook de ministrul Mediului Grațiela Gavrilescu, prefectul județului, Carmen Ichim a convocat  o conferință de presă cu toți reprezentanții instituțiilor implicate în capturarea ursului de la Colți. Au fost analizate toate documentele și după ce a discutat cu reprezentanții instituțiilor, Carmen Ichim a menționat că procedura de capturare a ursului s-a efectuat în mod corect și legal. La fel a susținut și directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Buzău, ing. Dragoș Ștefănescu.

 În concluzie, prefectul județului Buzău a opinat că ministrul Mediului s-a grăbit în lansarea pe Facebook a unor declarații, pe care le consideră politice.

Cert este că la acest moment, în zona Colți se află reprezentanți ai Ministerului Medului care vor verifica dacă pe de o parte, responsabilii județei ai Agenţiei de protecția Mediului şi Gărzii de Mediu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu, iar pe de altă parte dacă s-au respectat regulile impuse în avizul de recoltare a ursului ucis ieri dimineață.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: