Locuitorii din comuna Colți, din nou sub teroarea urșilor

După ce în primăvara acestui an, locuitorii comunei Colți au scăpat de ursul ce le-a mâncat din animalele avute în gospodărie, începând de ieri, aceștia trăiesc din nou sub teroare. Doi urși au făcut prăpăd până acum, iar sătenii stau cu frica de ce este mai rău: să nu atace oamenii. În primul atac ce a avut loc în satul Muscelu Cărămănești, unul dintre urși a ucis un porc dintr-o gospodărie, iar mai apoi a intrat într-un grajd unde a omorât patru miei. În cursul acestei dimineți, urșii au fost văzuți din nou la o gospodărie din sat, iar atunci au fost anunțate forțele de ordine. Vorbim aici despre polițiști, jandarmi, iar autoritatea locală a pus la dispoziție câțiva oameni pentru a alunga animalele sălbatice, după cum ne-a declarat primarul comunei Colți, Pavel Rădulescu:

În fața acestor atacuri autoritățile locale se simt neputincioase. Singurul lucru pe care îl pot face – în lipsa unui aviz de la Ministerul Mediului, de de recoltare sau relocare- este să ceară sprijinul jandarmilor atunci când gospodăriile oamenilor se află sub un nou atac al urșilor. Oamenii sunt sfătuiți să stea în case, mai ales că în satul Muscelu Cărămănești, cei mai mulți dintre locuitori sunt bătrâni.

În cursul zilei de mâine, reprezentanții Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Buzău vor veni în comuna Colți pentru a evalua pagubele produse de către urși, a menționat primarul Pavel Rădulescu:

De-a lungul anilor, locuitorii au fost terorizați de urși. Din 2013 și până în prezent, în comuna Colți au fost înregistrate peste 30 de atacuri ale urșilor. În ultima perioadă, la nivelul întregii țări, aproape că nu trece o săptămână fără să auzim de o ştire în care protagonistul – un urs, fie a atacat un animal domestic sau fie a dat iama în curţile oamenilor în căutarea hranei.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: