Loteria Programului FIDELIS, ediția 2016, și-a desemnat cei 100 de câștigători

Extragerea a avut loc săptămâna trecută, la sediul Ministerului Finanțelor Publice. Selecția a fost electronică sub supravegherea unei comisii formată din 5 membri. Pentru bonusul de dobândă în valoare de 1.000 de lei s-au calificat 19.737 de investitori persoane fizice, înregistrați în evidențele Depozitarului Central la data de 27 iulie 2018. Câștigătorii au fost desemnați prin tragere la sorți, pe baza CNP-ului. Cei mai mulți dintre aceștia sunt din București, Prahova, Argeș și Neamț. Cel mai tânăr câștigător are 24 de ani iar cel mai în vârstă 88. Unul dintre câștigători este deținătorul unui singur titlu.

Premiile în valoare de 1000 de lei fiecare vor fi virate în conturile celor 100 de câștigători în 6 august, când MFP va efectua ultima plată de dobândă, va rambursa  valoarea nominală de 100 lei/obligațiune, precum și bonusul de dobândă. Depozitarul Central S.A va asigura distribuirea sumelor reprezentând dobânzi, rambursări ale valorii nominale și a bonusului de dobândă către deținătorii titlurilor de stat. Plățile vor fi făcute în contul de brokeraj, pentru clienții care au instrumentele în contul unui Intermediar, prin transfer bancar în conturile înregistrate în sistemul Depozitarului Central sau în numerar, la ghișeele agențiilor Băncii Comerciale Române S.A., în calitate de Agent de Plată, pentru cei care nu au un IBAN înregistrat la Depozitarul Central.

Sumele de bani mai mari de 10.000 de lei se vor vira numai prin transfer bancar în conturile comunicate de investitori. Titlurile de stat din cadrul Programului FIDELIS ediția 2016  au avut o valoare nominală de 100 de lei, o dobândă de 2,15% și scadența la 2 ani.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: