MADR: Pepenii românești prezenți în piețele agroalimentare sunt etichetați corespunzător

Ministerul Agriculturii anunță că producătorii din bazine legumicole consacrate, precum cele din Buzău, Dolj, Brăila, Ialomița și Giurgiu recoltează și livrează către consumatori începând cu această săptămână, cantități din ce în  ce mai mari de pepeni, condițiile climatice din acest an asigurând producții mari și de calitate foarte bună. Spre exemplu, din zona Dăbuleni se livrează către piețele agroalimentare din București și din țară sute de tone de pepeni proaspeți, cantitățile ce urmează a fi recoltate și livrate fiind în creștere continuă.

Pentru identificarea producătorilor autohtoni și a pepenilor românești se aplică măsura etichetării standard, conform Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr.225/2017. Astfel, pentru informarea corectă a tuturor celor interesați, prezentăm modelul de etichetă ce va fi afișat la fiecare punct de comercializare a pepenilor românești verzi sau galbeni. Eticheta cuprinde informații privind denumirea producătorului, localitatea de origine, data recoltării și prețul cu amănuntul.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE:

BuzăuMedia utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru. Apăsând "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie. DA, ACCEPTMai mult