MARE ATENŢIE ATUNCI CÂND CUMPĂRAȚI PRODUSE CE NECESITĂ CÂNTĂRIRE! IATĂ CE A DESCOPERIT RECENT, SERVICIUL JUDEȚEAN DE METROLOGIE

Începând cu luna octombrie, se află în desfășurare un control având ca tematică: „Asigurarea exactității, a uniformității măsurărilor și legalitatea mijloacelor de măsurare utilizate în piețele agroalimentare, târguri și oboare pentru măsurări folosite în tranzacțiile comerciale pentru determinarea maselor până la 10.000 kg”. Peste 130 de operatori economici din Buzău au fost controlați de reprezentanții Serviciului Județean de Metrologie. Echipa de control din cadrul Serviciului Județean de Metrologie Legală Buzău, alcatuită dintr-un inspector și un verificator metrolog autorizat, au efectuat ,,razii” în piețe, târguri și oboare de pe raza județului nostru.

Vorbim despre cele din orașele Buzău, Râmnicu Sărat, Nehoiu și Pătârlagele, precum și din comunele Pârscov, Siriu, Pietroasele, Smeeni, Berca, etc. Aceste controale au scos la iveală o serie de nereguli. Mai exact, în piața Av. Stan Săraru din Buzău și în târgul din orașul Pogoanele, din cele 33 mijloace de măsurare controlate, doar nouă au fost declarate confore. Aşa cum se arată în comunicatul de presă al Serviciului Judeţean de Metrologie Buzău, controalele au urmărit existența, integritatea și valabilitatea marcajelor metrologice (marcaje de aprobare de model/aprobare de model CE, respectiv a marcajelor de verificare metrologică), precum și existența și valabilitatea documentelor specifice (buletine de verificare metrologică și/sau declarații de conformitate).

Tematica mai prevede și efectuarea de testări asupra aparatelor de cântărit cu funcționare neautomată. Au fost aplicate 2 amenzi în valoare totală de 10.000 lei pentru doi agenți economici, motivul fiind utilizarea de mijloace de măsurare fără asigurarea legalității (3 aparate de cântărit cu funcționare neautomată – balanțe electronice). Aceste acțiuni de control vor continua în ritm susținut, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, în alte piețe și târguri din județul Buzău.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: