MINISTRUL DE INTERNE FACE APEL LA AUTORITĂŢILE LOCALE SĂ SE PREGĂTEASCĂ DE IARNĂ

     În cadrul ședinței de lucru cu prefecții județelor și prefectul municipiului București, privind pregătirea pentru iarna 2017-2018, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan a declarat în cadrul videoconferinței că odată ce am trecut de jumătatea lunii octombrie, se impune luarea măsurilor necesare atât la nivelul fiecărui judeţ, cât şi la nivel central, pentru a diminua efectele sezonului rece şi pentru a gestiona adecvat situaţiile de urgenţă care pot să apară. ,,Prefecţii au obligaţia să se asigure că autorităţile locale, consiliile judeţene şi primăriile, au stocuri de materiale antiderapante, au contracte pentru deszăpezire sau utilaje pe care să le folosească la nevoie”, a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan.

Totodată, demintarul le-a spus prefecţilor să ceară evaluări administratorilor de drum cu privire la acele segmente unde au fost probleme în fiecare an, să discute cu primarii care au în coordonare comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, să se asigure că aceste comitete îşi cunosc responsabilităţile şi să comunice permanent cu furnizorii de energie electrică. La nivelul județului Buzău, prefectul Carmen Ichim a anunțat că trei localități – Mărgăritești, Murgești și Pardoși – urmează să  încheie săptămâna viitoare contracte cu firmele de deszăpezire.

,,La Buzău din cele 87 de UAT, 11 nu aveau nici contracte de deszăpezire nici utilaje pentru realizarea lucrărilor în regie proprie. S-a reușit încheierea a 8 contracte și alte trei urmează să se încheie. La nivelul drumurilor județene s-a reușit încheierea ultimelor trei contracte pentru cele trei zone care erau neacoperite” a declarat prefectul județului, Carmen Ichim. Firmele care au câștigat licitațiile pentru deszăpezirea a diferite tronsoane de drumuri din județ sunt Liciu Con SRL, Mecan Construct SA, Nikost Impex SRL, Pascon Construcții Civile și Industriale și Conferic SRL.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, le-a mai cerut prefecților să se întâlnească săptămânal cu toți șefii structurilor teritoriale implicate în pregătirea pentru iarnă. Carmen Ichim a declarat că săptămânal au loc întâlniri în acest sens cu reprezentanții autorităților locale. ,,Am verificat materialul antiderapant și stocul de combustibil, dar vom mai face verificări și de pe data de 15 noiembrie. Vreau să vă spun că la Buzău este o echipă, și împreună cu președintele Consiliului Județean și nu numai, săptămânal facem întâlniri pentru a pune totul la punct”, a  adăugat prefectul Carmen Ichim, în cadrul teleconferinței cu ministrul Administrației și Internelor. La videoconferință au mai participat ministrul Transporturilor, buzoianul Felix Stroe, ministrul Energiei, Toma Petcu, directorul general al CNAIR, Ștefan Ioniță, precum și directorul ANM, Florinela Georgescu.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: