Minivacanța de 1 Decembrie a venit cu dosare penale, amenzi și premise de conducere suspendate

Peste 360 de abateri, 29 permise de conducere și şapte dosare penale. Este bilanțul acțiunilor polițiștilor buzoieni desfăşurate în trafic în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie. 160 dintre sancţiuni i-au vizat pe șoferii care au ,,uitat” piciorul pe pedala de acceleraţie. Pe lângă punctele-amendă ce le-au fost aplicate, împotriva a 15 dintre aceştia a fost luată şi măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Cea mai mare viteză în localitate – 117 km/h – a fost înregistrată pe DN 10, în Unguriu, la volanul autoturismului fiind identificat un buzoian de 33 de ani, din Pârscov. Celelalte 14 permise de conducere au fost reţinute pentru depăşiri neregulamentare (două), pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice (cinci), pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea (cinci) şi pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric (couă).

Poliţiştii rutieri au efectuat peste 240 de testări cu aparatele etilotest, care au indicat valori peste zero în cazul a 11 conducători auto. În cinci cazuri s-a luat măsura sancţionării contravenţionale şi a reţinerii permiselor de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, fiind vorba de concentraţii alcoolice mai mici de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În celelalte şase situaţii au fost întocmite dosare penale. Cea mai mare valoare a fost constatată în cazul unui bărbat de 62 de ani din Măgura, care a fost oprit de poliţişti în timp ce se deplasa cu un autovehicul pe DN 10, în localitatea Unguriu. În cazul său aparatul etilotest a indicat o concentraţie alcoolică de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Celelalte cinci dosare penale au fost întocmite de poliţişti după ce au depistat în trafic şoferi care au avut concentraţii alcoolice de 0,51 mg/l, 0,55 mg/l şi 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un alt dosar penal a fost întocmit după ce poliţiştii au depistat un tânăr de 21 de ani din comuna Săruleşti, care conducea un autoturism pe DJ 203K, deşi permisul de conducere îi fusese suspendat.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: