MOMENT DE SĂRBĂTOARE LA COLEGIUL NAȚIONAL ,,MIHAI EMINESCU” DIN BUZĂU

     Dr. Mirela Pană, absolventă a Colegiului Național ,,M.Eminescu” din Buzău, le-a făcut o invitație colegilor de liceu. Tocmai se împlineau 35 de ani, de când, pentru ultima oară, se striga catalogul claselor a XII a A, a XII a B și a XII a C. Proaspeții absolvenți de atunci aveau să-și clădească un viitor. De-a lungul anilor, au profesat în domeniul pe care și l-au ales, și-au clădit o familie, și-au crescut copiii, dar nostalgia vremurilor adolescenței nu i-a părăsit niciodată; astfel încât au răspuns cu entuziasm și emoție invitației făcută de fosta lor colegă, Mirela Untaru, căsătorită Pană.

,,Mi-a venit această idee acum vreo 3 luni și n-am mai lăsat-o să plece. Îmi pare rău că n-am aplicat-o mult mai demult, când trăiau mulți și dintre profesorii care nu mai sunt printre noi. Nu pot să spun că a fost ușor, pentru că sunt foarte mulți dintre noi care au plecat din oraș; i-am regăsit cu greu dar și cu ajutorul celorlalți colegi și am reușit să fim aici în jur de 45 de colegi. Mă bucur foarte mult că am pus în practică această idee” a declarat dr. Mirela Pană. 

Întâlnirea a fost fixată la ora 11.00, la Colegiul Național ,,M.Eminescu”, iar revederea a fost încărcată emoție. Foștii absolvenți au avut deosebita onoare de a îi avea în mijlocul lor pe câțiva dintre profesorii care le-au călăuzit pașii în viață, la vremea aceea, a adolescenței. N-au lipsit doamnele profesoare  Clonț și Fătulescu, foste directoare ale Liceului ,,M.Eminescu”, de atunci. Li s-au alăturat doamna Mircioagă, profesoară de biologie precum și doamna profesoară Dănilă. ,,Am emoții foarte mari și sunt inerente” a adăugat dr. Mirela Pană.

,,Este un eveniment tradițional al Colegiului Național ,,M.Eminescu”, promoția 1982, din care face parte chiar directorul școlii, doamna profesoară Camelia Voicu, aniversează astăzi 35 de ani, de la terminarea liceului. Este un moment extraordinar de emoționant, de frumos, de readucere aminte. Se întâlnesc foști absolvenți cu profesorii lor, cărora eu le mulțumesc din suflet că au revenit. Vor fi momente frumoase, în care să-și reamintească anii de adolescență” a menționat Daniela Albu, director adjunct al Colegiului Național ,,M.Eminescu” Buzău. Înainte de intrarea în amfiteatru, s-au făcut poze de grup, pentru a imortaliza momentul acesta deosebit. 

Odată intrați în sală, profesorii s-au așezat la o masă amplasată pe scenă, iar directoarea adjunctă a Colegiului, precum și organizatoarea evenimentului, dr. Mirela Pană, au avut fiecare un discurs emoționant. La final, toți cei prezenți au ținut un moment de reculegere în memoria profesorilor și colegilor care au plecat dintre noi.

După strigarea catalogului, fiecare dintre foștii elevi a vorbit despre realizările și împlinirile sale. 

Mai apoi, au făcut cu toții un tur al Colegiului, rememorând momentele plăcute ale vremurilor de altă dată. Ziua aniversară se va încheia cu o masă festivă organizată în Buzău.

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: