Mulți chemați, puțini aleși, la cele 4 burse a locurilor de muncă din județul Buzău

 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău a încheiat, ieri, seria celor patru târguri de job-uri organizate, în patru localități din județ, la cerea unei mari firme de cablaje auto din Brăila. Comuna Râmnicelu a fost ultima ”oprire” a angajatorului, însă prezența la bursa locurilor de muncă a fost foarte mică. În final doar trei persoane au fost selectate în vederea susținerii interviului final.

De altfel, în urma celor patru burse organizate în comunele Boldu, Balta Albă, Râmnicelu și în municipiul Râmnicu Sărat au fost selectate un total de 27 de persoane, adică doar 10% din numărul țintit de angajatorul brăilean. Reprezentanții Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău consideră că asistații social sunt cu greu acceptați pe piața forței de muncă pentru că nu au nici calificare și nici măcar opt clase.

Firma de cablaje auto din județul Brăila le promitea viitorilor angajați transport gratuit asigurat cu mijloace proprii de transport. În plus, firma era dispusă să angajeze, atât persoane fără nicio calificare, cât și persoane aflate în prag de pensionare care își găsesc cu greu un loc de muncă.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: