Pandemia anulează Festivalul Cârnaților de Pleșcoi

 

Pandemia de coronavirus anulează un important eveniment gastronomic al toamnei devenit tradițional în județul Buzău. Este vorba despre Festivalul Cârnaților de Pleșcoi, eveniment ajuns la cea de-a XII-a ediție, care nu va mai fi organizat în acest an din cauza incertitudinii care planează asupra legislației  în domeniu.

Mai precis, decizia amânării Festivalului urmăreşte, în egală măsură, ca, în actualul context pandemic, protecția sanitară să nu fie periclitată de aglomerația participanților.

Organizatorii evenimentului îi anunță pe toți cei interesați și mai ales pe producătorii gustoșilor cârnați de pe Valea Buzăului, că ediția a XII-a, de anul acesta, se amână pentru anul următor, 2022. 

Ideea Festivalului Cârnaților de Pleșcoi s-a născut din dorința de a promova un produs autentic local, un produs sănătos și gustos, preparat după rețete vechi.

Cârnații de Pleșcoi reprezintă prima marcă tradițională înregistrată în România și sunt foarte căutați deoarece carnea din care sunt făcuți provine de la oi crescute într-o zonă despre care se spune că ar avea un sol aparte. Rețeta după care sunt făcuți cârnații de Pleșcoi este transmisă din tată-n fiu, dar secretul gustului care-i deosebește de restul tipurilor de cârnați a rămas nedezvăluit.

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: