,,Parteneriat pentru etică şi integritate în Consiliul Judeţean Buzău”

Consiliul Judeţean Buzău şi Transparency International România au plăcerea au lansat oficial vineri, 28 septembrie, proiectului „Parteneriat pentru etică şî integritate în Consiliul Judeţean Buzău”. În cadrul acestui eveniment, organizat  la sediul Consiliului Judeţean au fost prezentate informaţii despre proiect, precum: scop, obiective specifice, rezultate aşteptate, data de începere, perioada de implementare, valoarea totală proiect defalcată pe surse de finanţare, inclusiv informaţii despre implementarea principiilor orizontale în cadrul proiectului.

,,În esență este vorba despre câteva elemente – guvernanța publică. A apărut codul administrativ, urmează să se adopte codul de procedură administrativă. (…) Important este să reducem vulnerabilitățile, presiunea ca să spun așa și ne interesează să facem un punct de monografie a administrației publice locale. Asta înseamnă că toate rezultatele să fie un fel de gid de bune practici pentru guvernanță publică în administrația locală”, a explicat Victor Alistar, director executiv al Transparency International Romania.

Grupul ţintă al proiectului este format din 151 de persoane însemnând personal de conducere şi de execuţie din cadrul Consiliului Judeţean Buzău, 32 de consilieri judeţeni din cadrul instituției amintite anterior, 87 de persoane din personalul de conducere şi de execuţie din cadrul celor 87 de prmării existente la nivelul judeţului nostru. Proiectul este cofinanţat din Fondul Sociai European, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 — 2020, are o valoare totală de 388.139,44 lei, din care valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 326.851,75 lei, iar perioada de implementare este iulie 2018 – noiembrie 2019.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: