Percheziţii efectuate de poliţiştii din Râmnicu Sărat, la persoane bănuite de furt calificat

Poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Sărat, Secţiilor de poliţie rurală Grebănu şi Ziduri, au efectuat, la acest sfârşit de săptămână, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Vrancea două percheziţii la domiciliile a 4 tineri bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat. Un tânăr a fost reținut.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că în perioada ianuarie – aprilie 2018, patru adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani, din localităţile Slobozia Bradului şi Tâmboieşti, judeţul Vrancea, ar fi pătruns pe timpul nopţii în două locuinţe şi trei societăţi comerciale din Râmnicu Sărat şi Topliceni, de unde ar fi sustras acumulatori şi componente auto, aparate electronice, unelte şi scule, precum şi alte bunuri. Valoarea totală a acestora este de peste 12.500 de lei.

În urma percheziţiilor efectuate au fost ridicate mai multe bunuri, cu semnalmentele celor sustrase, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională fiind recuperat în proporţie de 50%. De asemenea, în urma probatoriului administrat de polițiști, sub coordonarea procurorului de caz, față de un tânăr în vârstă de 19 ani, din Tâmboieşti, a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Pe numele acestuia şi a unui tânăr de 18 ani, din aceiaşi localitate, magistraţii din cadrul Judecătoriei Râmnicu Sărat au emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul Poliţiei Locale Râmnicu Sărat şi a poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale-I.P.J. Buzău. Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a persoanelor în cauză și recuperarea prejudiciului.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: