Percheziții în județul Buzău, într-un caz de trafic de minori

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Buzău, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, au descins într-un caz de trafic de minori, vizaţi fiind doi buzoieni

Doi tineri de 37, respectiv 34 de ani ar fi recrutat și ar fi exploatat,  începând cu noiembrie 2018,  în vederea practicării prostituției, pe teritoriul Belgiei, o minoră de 16 ani. La revenirea minorei în ţară, în luna august 2019, în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că aceasta urma să plece din nou, de această dată însoţită de o altă tânără, în vârstă de 19 ani, din Arad, pentru a practica prostituţia în Belgia.

Ieri, polițiștii de frontieră au depistat cele două tinere în timp ce intenționau să părăsească teritoriul României prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac. Acestea au fost preluate de poliţişti şi conduse la sediul parchetului pentru audieri. În continuarea cercetărilor, astăzi, polițiștii au efectuat 2 percheziții domiciliare pe raza județului Buzău și au pus în executare 2 mandate de aducere emise de parchet pe numele bărbaţilor. De la locuințele percheziționate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe documente, înscrisuri, telefoane mobile şi sume de bani. În cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de minori. Acțiunea a beneficiat de suportul tehnic al Direcției Operațiuni Speciale și a fost sprijinită de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: