Peste 28 de milioane lei! Este suma investițiilor ce vor fi demarate de Ministerul Apelor și Pădurilor în județul Buzău

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, secretarul de stat în același minister, Adriana Petcu, directorul general al Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), Victor Sandu, și directorul RNP ROMSILVA, Gheorghe Mihăilescu, alături de prefectul Carmen Ichim și senatorul Lucian Romașcanu au efectuat, în cursul zilei de astăzi, o vizită de lucru în localitățile Merei și Vernești. În comuna Merei, ministrul Apelor și Pădurilor a inspectat obiectivul de investiții „Regularizare râu Sărata, în zona localității Sărata Monteoru, comuna Merei”. Valoarea totală a acestui obiectiv, este de 9.61 milioane de lei. Lucrările au fost necesare deoarece zidurile de sprijin fuseseră avariate grav de viiturile din anii anteriori, iar exploatarea nu mai era sigură. Albia a fost amenajată pe o lungime de peste 2 km, respectiv amenajare albie aval DJ 203 G, pe o lungime de 1,104 km, însemnând  lucrări de terasamente, subzidiri ale zidurilor existente pe o lungime de 718 m, praguri din beton, ziduri de sprijin din beton pentru protecția malurilor pe zonele distruse și amenajare albie amonte DJ 203 G pe o lungime de 990 m – reprofilare albie, refacere bazine de disipație, protecție de maluri sub forma unui zid culcat. Ministrul a menționat că în cursul acestei săptămâni va fi aprobat bugetul de venituri și cheltuieli al Administrației Naționale Apele Române și că pe  anumite zone din râul Sărata va fi făcută decolmatare.

La Vernești, delegația a inspectat obiectivul de investiții „Platforma comunală de depozitare și gospodărirea gunoiului de grajd”, în valoare de 1.226.000 lei, (inclusiv TVA). Aceasta are capacitatea de stocare de 2.000 tone/an și a fost utilată cu un tractor, două remorci, un încărcător frontal, o mașină de împrășiat gunoi, o vidanjă. Ministrul Ioan Deneș s-a declarat surprins de eșecul implementerii acestei platforme.

Ioan Deneș a menționat că în urma unei analize complete a situației de la Vernești vor fi luate unele măsuri pentru ca această platformă să devină funcțională.

În încheierea vizitei, la sediul Primăriei Buzău, Ioan Deneș, ceilalți reprezentanți ai Ministerului Apelor și Pădurilor și oficialitățile buzoiene s-au întâlnit cu mai mulți primari de orașe și comune, în cadrul căreia au fost discutate proiectele de investiții prevăzute în anul 2019 pentru județul nostru, în domeniul pădurilor, gospodăririi apelor și combaterii poluării cu nitrați din surse agricole.

Cei mai mulți bani sunt alocați în domeniul apelor, iar una dintre investiții va viza combaterea inundațiilor în bazinul hidrografic al râului Slănic și afluenții săi.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: