POLIȚIA LOCALĂ PRIMEȘTE ÎN PLUS NOI ATRIBUȚII. VEZI CE VA AVEA DREPTUL SĂ FACĂ!

   Atribuțiile poliției locale în domeniul protecției mediului vor include și monitorizarea depozitelor de deșeuri, în scopul prevenirii declanșării unor incendii cu consecințe grave pentru viața oamenilor, mediu și bunuri materiale. Măsura a fost aprobată de către Executiv în ședința de Guvern, printr-o Ordonanță de urgență care completează art. 9 din Legea poliției locale nr. 155/2010. Situația extraordinară care a determinat promovarea actului normativ este reprezentată de incendiul recent la depozitul de deșeuri din Măldărești, județul Vâlcea, și de riscul ca acest tip de incident să se producă și în alte localități. Totodată, s-a avut în vedere evitarea sancționării României de către Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în contextul deciziei Comisiei Europene de a sesiza această instituție pentru neîndeplinirea, de către țara noastră, a obligației de a închide depozitele de deșeuri neconforme, potrivit prevederilor Directivei Comisiei Europene.

La nivelul județului Buzău, se efectuează lucrări intense pentru închiderea a două dintre cele trei depozite neconforme de deșeuri, până la finalul acestui an. Este vorba despre fostul depozit de deșeuri nepericuloase din Nehoiu, situat în localitatea Chirlești și depozitul de deșeuri al societății Fermit Râmnicu Sărat. Închiderea gropii de gunoi a orașului Nehoiu va fi finalizată în decembrie 2017. Atât firma executantă, cât și contractantul lucrărilor Primăria Nehoiu, au dat asigurări că acestea se vor încheia în luna decembrie a acestui an.

În cazul depozitului de deşeuri periculoase al S.C. Fermit S.A., proiectul de închidere al acestuia ar urma să se termine în luna decembrie. Depozitul este amplasat pe malul stâng al râului Râmnicu Sărat, pe un teren al Primăriei şi deţine deşeuri industriale cu conţinut de azbest.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: