Polițiștii buzoieni au făcut prăpăd printre transportatorii de persoane și mărfuri

Polițiștii rutieri din întreg județul, sub coordonarea Serviciului Rutier, au desfășurat activități pentru verificarea legalității transporturilor publice de persoane și mărfuri, în cadrul acțiunii TRUCK&BUS. Astfel, în săptămâna 18 – 24 februarie,  au fost oprite pentru control aproximativ 600 de autovehicule destinate transportului de persoane sau de mărfuri. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate aplicate 443 de sancțiuni contravenționale (302 conducătorilor de autovehicule de transport marfă şi 141 celor de transport persoane).

Neregulile constatate şi sancţionate de poliţişti au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, conducerea sub influența băuturilor alcoolice, neutilizarea centurilor de siguranță, conducerea unor autovehicule cu defecţiuni tehnice sau pentru utilizarea necorespunzătoare a aparatului tahograf şi a nerespectării timpilor de odihnă și repaus.

Dintre conducătorii autovehiculor destinate transportului de marfă, o parte au fost sancționați pentru depășirea limitei maxime admise a greutății în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică sau mai mare de 12,5 tone. Activităţile s-au desfăşurat în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL), la care România este parte şi s-au desfăşurat, simultan, în toate statele membre ale Uniunii Europene.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: