Pregătiți astfel, castraveții murați își păstrează mai bine vitaminele și mineralele

de Stiri Buzau Media

castraveti_muratiLegumele murate la soare sunt pline de vitamine şi minerale şi procesul de fermentaţie rapidă le păstrează mult din proprietăţile iniţiale. Pregătite astfel, legumele murate la soare au un gust mai bogat, o textura mai fragedă şi chiar şi culoarea lor este păstrată mai bine, deoarece saramură nu apucă să le descompună pigmenţii şi coajă.

Una dintre cele mai căutate delicatese estivale sunt castraveţii muraţi la soare. Iată cum se prepară:

Ingrediente:

– 3 kilograme de castraveciori cornişon

– 2 felii de pâine integrală, cu tărâţe, etc, pentru accelerarea fermentatiei

– 4 litri apă

– 4 linguri de sare grunjoasă, neiodata

– 10 căţei de usturoi (2 căpăţâni de usturoi medii)

– 5-6 fire de mărar înflorit

– 2 ardei iuţi (după gust), pot fi înlocuiţi cu hrean

– condimente, după gust: coriandru, mărar, muştar boabe

Mod de preparare

Se spală bine castraveţii în coajă şi se pun într-un borcan mare sau două borcane mai mici. Se îndeasă printre straturi căţeii de usturoi, boabele de condimente, hreanul/ ardeiul iute, mărarul, etc.

Dacă folosiţi usturoi chinezesc uriaş, veţi constată că se face albastru în contact cu saramură sau oţetul, astfel că recomandăm usturoi românesc.

Între timp se fierbe apă şi se lasă puţin la răcit, apoi se adaugă sarea şi se amestecă bine, până la dizolvare completă.

Se toarnă saramură peste castraveţi şi se pune pâinea deasupra, pentru fermentaţie.

Se lasă într-un loc însorit circa 2-3 zile, după gust şi preferinţe, după care se scoate pâinea şi se păstrează la frigider până la servire.

 

Sursă – sănătate.bzi.ro/ampress.ro

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns