PREMII ȘI AVANSĂRI ÎN GRAD PENTRU MILITARII BUZOIENI RĂNIȚI ÎN TEATRELE DE OPERAȚII

Sursa foto: Eugen Mihaila

Militari răniți în teatrele de operații au fost avansați în grad în cadrul unei ceremonii care a avut loc marți, 28 noiembrie, la sediul M.Ap.N. Pentru cei 75 de veterani prezenți la ceremonie – militari în activitate, în rezervă și în retragere – avansarea în grad a reprezentat o nouă dovadă a recunoștinței Armatei României față de modul în care și-au îndeplinit misiunile acolo. Ministrul Apărării Naționale le-a mulțumit militarilor pentru curaj și spiritul de sacrificiu. „Fiecare dintre dumneavoastră, cei care ați fost avansați în cadrul acestei emoționante festivități, aţi răspuns chemării sub drapelul de luptă, şi, prin vitejia, dragostea şi spiritul de sacrificiu probate în misiunile de luptă încredințate aţi demostrat curaj și determinare”, a spus ministrul Mihai – Viorel Fifor.

Cu același prilej, pentru rezultatele deosebite obținute în urma participării la „Invictus Games”, cei 15 militari răniți care au reprezentat România la Toronto au fost premiaţi. „Faptul că militarii răniţi au participat la această competiţie, în ciuda problemelor medicale pe care le au, şi, mai mult, au reuşit să câştige patru medalii pentru România, constituie un exemplu care încurajează mişcarea sportivă şi dezvoltă gândirea pozitivă în cadrul armatei şi al societăţii, în general. Poporul român are nevoie de astfel de modele de viață”, a concluzionat ministrul Apărării Naționale.

La Jocurile Olimpice Invictus de la Toronto, printre cei 15 militari rpniți s-au aflat și doi buzoieni încadrați la Batalionul 620 Operații Speciale Buzău. Este vorba despre plutonier adjutant principal Eugen Mănăilă, rănit în 2010, în Afganistan, care a participat la proba de haltere și sergent Bogdan Dragomir, rănit în anul 2016, în Afganistan care a participat la probele de atletism.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: