Primarul Constantin Toma: ” Sunt foarte decis să fac tot ceea ce se impune, pentru ca Buzăul să devină un oraș curat!”

 Administrația locală este decisă să meargă până la amenzi drastice, în cazul buzoienilor – fie persoane fizice, fie persoane juridice – care nu respectă regulamentele de conviețurire aprobate anul trecut în Consiliul Local Municipal. Constantin Toma a anunțat printr-un filmuleț postat pe pagina sa de Facebook faptul că, în urma unei întâlniri pe care a avut-o luni, cu presedinții principalelor asociații de proprietari, cu directorii de școli, cu toți furnizorii de utilități, cu serviciile și cu firmele Primăriei Buzău, lipsa de implicare în campania privind curăţenia de primăvară va atrage amenzi drastice. Pentru persoanele fizice valoarea acestora este cuprinsă între 500 şi 1.000 lei, iar pentru persoanele juridice amenzile pot ajunge chiar la 2.500 de lei.

,, (…) Noi, în toamna anului trecut, până în iarnă, am luat nişte decizii în Consiliul Local şi am aprobat mai multe regulamente de convieţuire, dacă vreţi, edilitar-gospodăreşti, de gestionare a spaţiilor verzi şi aşa mai departe și după ce domnul viceprimar Ionuţ Apostu, vineri şi sâmbătă, a pozat în tot oraşul situaţii mizerabile pe care le avem, că vorbim de cablurile atârnate peste tot, că vorbim de gunoaiele aruncate peste tot, că vorbim de maşini care parchează pe spaţiile verzi, că vorbim de garduri neîngrijite, de clădiri neîngrijite, de tablouri electrice, de tablouri ale Distrigaz, care probabil nu au mai văzut vopsea de 30-40 de ani, noi prin aceste regulamente, am lăsat deschis tuturor celor care au fost aici să se ocupe în următoarele două săptămâni, iar dacă nu vedem mişcare vom acţiona prin amenzi, care sunt mari, atât pentru persoanele fizice, între 500 şi 1.000 lei, cât şi pentru persoanele juridice şi instituţii, unde amenzile pot ajunge chiar la 20-25 milioane.” a menționat Constantin Toma.

Primarul municipiului Buzău le cere tuturor celor implicați în curățenia de primăvară să facă tot posibilul ca aceasta să se încheie până pe data de 5 aprilie. ,,Nu mai putem să mergem în acest fel, Primăria nu poate asigura (…) curăţenia inclusiv lângă gardul omului, în locurile ascunse unde se aruncă gunoaie. Fiecare trebuie să aibă grijă şi de spaţiul din jurul locuinţei sale, fie persoană fizică, fie blocul asociaţiei de proprietari, fie instituţie. Trebuie să facem cu toţii un efort comun, asfel încât Buzăul să rămână curat după această campanie, vorbim despre 15 martie şi 5 aprilie, iar această curăţenie de primăvară să o putem menţine în permanenţă. Sunt foarte decis, cu ajutorul Poliţiei Locale, să luăm toate măsurile necesare astfel încât Buzăul să arate curat.”  a mai adăugat șeful Palatului Comunal.