Profesori buzoieni la seminarul internațional de formare „Educația pentru valori”

În perioada 22-24 noiembrie 2018, la Paris, Inspectoratul Școlar Județean Buzău și Centrul Cultural Francofon Buzău au participat, în calitate de parteneri, la Seminarul internațional de formare „Educația pentru valori”, organizat de FORMIRIS, Maison de la Salle și Asociația ”Echanges Internationaux dans l´ education”.  Din delegația buzoiană au făcut parte 17 cadre didactice, implicate activ în organizarea unor proiecte educative de promovare a valorilor în educație. La Ambasada României la Paris,  Excelența Sa, Luca Niculescu, ambasadorul României în Franța, a primit  delegația de profesori de la Buzău, apreciind eforturile acestora de a promova limba franceză prin diverse activități și proiecte cultural-educaționale, remarcate la nivel național și european.

La festivitatea de deschidere a seminarului de formare, Florina Stoian, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Buzău, a precizat că tema acestui seminar de formare este de o reală importanță pentru formarea și perfecționarea cadrelor didactice din Buzău, în contextul unui proces de învățământ cu deschidere către multiculturalitate și plurilingvism.

Seminarul de formare s-a bucurat de aprecierea tuturor celor 54 de participanți din 13 țări, datorită activitățile dense de formare, cât și diversității opiniilor și intervențiilor care au avut loc în cadrul meselor rotunde. Cele 8 conferințe pe tema educației pentru valori prin muzică, arte plastice, literatură, proiecte europene ERASMUS +, au fost prezentate de profesori universitari francezi și de experți europeni. Reprezentanți din cele 13 țări participante au susținut intervenții pe tema seminarului, precizându-se elemente esențiale și strategii naționale de promovare a valorilor în procesul de învățământ din Austria, Algeria, Germania, Marea Britanie, Belgia, Spania, Finlanda, Republica Moldova, Norvegia, Liban, Grecia și Italia.

Din perspectiva procesului de învățământ românesc, profesoara Maria-Monalisa Pleșea, inspector școlar pentru limbi romanice la Inspectoratul Școlar Județean Buzău, a evidențiat elemente din programele școlare prin care se stimulează educația pentru valori, proiectele educaționale organizate cu ocazia Centenarului Marii Uniri, cât și promovarea valorilor francofoniei prin proiectele derulate de către Inspectoratul Școlar Județean Buzău și Centrul Cultural Francofon Buzău, în parteneriat cu instituții locale și internaționale, printre care și Asociația Echanges Internationaux dans l´ Education.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: