Proiect important pentru comunitățile locale și mediul de afaceri din județ, prezentat în cadrul unei întâlniri de lucru a prefectului Carmen Ichim cu primarii

Sursa foto: Prefectura Buzău

Prefectul Carmen Ichim a avut astăzi o întâlnire de lucru cu primarii unităților administrativ teritoriale din județ, principala temă a discuțiilor fiind organizarea în bune condiții a alegerilor prezidențiale din noiembrie. Un alt punct pe ordinea de zi a fost noul Cod administrativ care a intrat în vigoare, odată cu publicarea în Monitorul Oficial din 5 iulie 2019. În cadrul întâlnirii, prefectul județului Buzău a solicitat primarilor să prezinte stadiul pregătirilor pentru sezonul de iarnă 2019-2020, sub aspectul dotării cu utilaje, stocuri de combustibil și material antiderapant.

Invitați de onoare la ședința de astăzi au fost președintele A.N.A.N.P. (Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate), Adi Croitoru – secretar de stat și echipa de conducere. Alături de reprezentanții structurii teritoriale pentru județul Buzău s-a prezentat proiectul ”A.N.A.N.P. – Pilon strategic în dezvoltarea comunităților locale și a mediului de afaceri prin consolidarea capacității administrative în ariile naturale protejate din România”. Primarilor li s-au prezentat modalitățile de accesare a fondurilor europene pentru refacerea pădurilor și a pajiștilor degradate, dar și a malurilor unor râuri, arii ce fac parte din domeniul public al unităților administrativ teritoriale.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: