Proiect pilot privind testarea copiilor din unitățile de învățământ buzoiene de către elevii școlilor sanitare din județ

La propunerea Prefecturii, autoritățile buzoiene vor să implementeze un proiect pilot privind testarea copiilor de către elevii școlilor sanitare din județ.

Inspectoratul Școlar Buzău a propus o primă perioadă de testare, de 4 săptămâni, timp în care va prinde contur și acest proiect pilot, urmând ca primele concluzii privind eficiența colaborării dintre unitățile de învățământ și școlile sanitare să fie trase după Crăciun.

De altfel, toate cele 6 școli postliceale cu profil sanitar din Buzău și-au dat acceptul de a pune umărul la testarea elevilor în școli cu teste rapide de salivă, atunci când acestea vor fi distribuite în teritoriu.

Acum, autoritățile județene urmează să înștiințeze Ministerul Sănătății și Ministerul Educației. Dacă forurile centrale și-ar da acordul pentru implicarea elevilor din școlilor sanitare, testarea copiilor din județul Buzău cu teste de salivă ar fi ca și rezolvată.