Proiect privind Regulamentul de organizare şi funcţionare a sistemului de administrare a parcărilor publice din municipiul Buzău

Pentru şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal din luna decembrie 2018 a fost iniţiat proiectul de hotărâre cu caracter normativ pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a sistemului de administrare a parcărilor publice pe domeniul public al municipiului Buzău. Inițiatorul proiectului, primarul Constantin Toma, menționează că în orașul nostru sunt amenajate actual spaţii destinate parcărilor publice a autovehiculelor, dar ţinând cont de ritmul de creştere a numărului acestora în municipiu precum şi pentru fluidizarea circulaţiei se impune luarea unor măsuri privind îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei parcărilor.

,,Astfel se impune o nouă reglementare a activităţii de exploatare şi administrare a parcărilor cu plată aflate pe domeniul public. Acest nou regulament are drept scop gestionarea în condiţii de maximă eficienţă a locurilor de parcare existente, facilităţi la plata parcării prin diverse metode integrate şi moderne, prin punerea în funcţiune a automatelor de taxare se va veni în sprijinul cetăţenilor care vor avea posibilitatea de a achita tariful de parcare în funcţie de perioada de timp pentru care consideră că vor ocupa locul de parcare, precum şi pentru realizarea de venituri suplimentare la bugetul local care vor duce la amenajarea de noi locuri de parcare”, se menționează în raportul de specialitate, atașat proiectului de hotărâre.

Persoanele fizice şi juridice interesate pot consulta proiectul de hotărâre pe site-ul autorităţii publice locale, la adresa www.primariabuzau.ro sau aici: Proiect de Hot. Parcări publice 06.11.2018ANEXA Regulament parcari armonizat 2 06.11.2018 și MODEL PERMIS PARCARE 06.11.2018.  Propunerile, sugestiile sau opiniile cu privire la proiectul de hotărâre sus menţionat pot fi depuse la sediul Primăriei municipiului Buzău, Ghișeul Unic, în perioada 03 – 14 decembrie 2018, la Petronela Jipa, responsabilul pentru relaţia cu societatea civilă.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: