Proiectul privind extinderea și reabilitarea UPU, tot mai aproape de a fi concretizat

 Aleșii județeni au aprobat în prima ședință ordinară a Consiliului Județean  din acest an, promovarea proiectului finanțat din bani europenei de extindere și reabilitare a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău. Acesta este un ultim pas până la semnarea contractului care se va face cel mai probabil peste două săptămâni.

Odată cu semnarea acestui document, administrația județeană va beneficia de o finanțare de 1,5 milioane de euro din bani europeni, prin intermediul Programului Operațional Regional. La această sumă se va adăuga și o contribuție de la bugetul local al județului, care se va ridica la 136.740 de lei reprezentând 2% din valoarea de peste 14,1 milioane de lei a întregului proiect.

,,În cel mult două săptămâni vom semna finanțarea pentru extindere și reabilitare Unitatea de Primiri Urgențe – 1, 5 milioane de euro pentru că atât sunt alocați de către Comisia Europeană, iar restul de bani – pentru că acolo noi vom face mult mai multe lucrări decât ne-am fi putut permite din acest 1,5 de euro – îl vom pune din surse proprii ale Consiliului Județean”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Extinderea și reabilitarea UPU presupune construirea unui alt corp de clădire, subsol și parter, paralel cu actualul imobil cu care va comunica printr-un culoar de legătură. Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău a fost înființată în anul 2007.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: