Rezultate rușinoase la simularea pentru “BAC”

Jumătate dintre viitorii absolvenți de liceu din județul Buzău nu au reușit să obțină medii de promovare la simularea examenului de bacalaureat. Potrivit autorităților din învățământ, procentul tinerilor cu medii peste 6 este de 51,06%, o premieră negativă în istoria simulărilor organizate în județul Buzău.

Trist este și că, din cele 29 de unități de învățământ liceal, doar 10 au avut procentul de promovabilitate peste 50%, iar 9 licee au sub 10% elevi promovați. La patru dintre acestea niciunul dintre participanții la simulare nu a obținut medii peste 6.

În topul rezultatelor, Colegiul Hasdeu este pe primul loc, cu 95,61% rată de promovabilitate, urmat de Colegiul Pedagogic, cu aproape 80 de procente și de Colegiul ”Mihai Eminescu”, unde s-a înregistrat un procent de aproape 77%. La polul opus, cu niciun elev cu medii peste 6, se situează liceele tehnologice din Vernești, Rușețu, ”Victor Frunză” Rm. Sărat și “D. Filipescu” din Buzău.

În baza rezultatelor, fiecare unitate de învățământ, apoi fiecare clasă trebuie să ia măsuri de remediere a carențelor, astfel încât, la examenul propriu-zis din vară, tinerii să fie mai pregătiți.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: