Românii, obligaţi să îşi monteze detectoare de gaze pe banii lor. Cât costă avertizoarele

res_031a8bc45a29d7ccafacaef17d62fe15_fullRomânii sunt obligaţi din nou să scoată sute de lei din buzunare. Asta pentru că toţi trebuie să aibă detectoare de gaze în apartamente. Măsura impusă de ANRE a stârnit controverse uriaşe, iar locatarii şi administratorii sunt extrem de nemulţumiţi.
După scandalul repartitoarelor, când românii au fost obligaţi să le monteze pe banii lor, o altă problemă creează mari inconveniente, informează România TV. Românii vor trebui să îşi cumpere şi monteze detectoare de gaze.
„Faptul că vor trebui să scoată din buzunar 300-400 de lei nemulţumeşte populaţia cu venituri reduse. În acest sens, firmele de repartitoare şi avertizoare de gaze au conceput o procedură de plată în rate, respectiv între 6 şi 12 rate. Chiar şi aşa, populaţia care are aragaz pe gaz va trebui să scoată din buzunar această sumă, lucru care nu convine nimănui”, a spus Eugen Berceanu, administratorul mai multor blocuri din Bucureşti.
Nemontarea detectoarelor de gaze poate însemna oprirea combustibilului pe scară. „Nu se mai face revizia la 2 ani sau la 5 ani de gaze. Se închide gazul la scara unde măcar un apartament nu îşi montează acest analizor”, a precizat Eugen Berceanu.
Ordinul ANRE arată că trebuie să îşi monteze detectoare de gaze toţi proprietarii care au geamuri termopan şi cel puţin un aragaz. O altă problemă este aceea că detectoarele de gaze au o durată de viaţă limitată, astfel încât vor trebui cumpărate altele.

ampress.ro

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: