S-a înregistrat încă un deces, după atacul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca. Numărul persoanelor decedate a ajuns la şase

Potrivit unui anunţ al Ministerului Sănătăţii, încă un pacient rănit în atacul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, unde un bărbat în vârstă de 38 de ani, pacient al aceleiași unități medicale, i-a atacat cu un stativ de perfuzii, a murit în această dimineaţă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Este vorba despre o femeie de 79 de ani. ,,Ministerul Sănătății a fost informat că una dintre victimele agresiunii de la Spitalul Săpoca, internată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a decedat în această dimineaţă. Numărul deceselor se ridică, astfel, la 6. Pacienta avea 79 de ani şi suferise o intervenţie chirurgicală complexă, pe toată perioada tratamentului a fost în stare gravă, intubată, instabilă hemodinamic, ventilată mecanic„, precizează instituția amintită. În stare stabilă se află o altă femeie internată de săptămâna trecută în Spitalul Universitar și mai apoi transferată în Secţia de neurochirurgie.

Aceeași sursă mai precizează că ,,starea pacientului internat la Spitalul Floreasca se menţine gravă. Cu toate că sedarea a fost oprită, coma nu s-a superficializat. Prezintă pusee severe de hipertensiune arterială şi stări febrile. Prin lipsa de progres clinic, şansele pacientului scad progresiv.”.În Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar au rămas internaţi: o femeie de 62 de ani care este programată astăzi pentru intervenţie chirurgicală, o altă pacientă de 83 de ani care are o evoluţie pozitivă, iar în cursul săptămânii este posibil să fie transferată înapoi la Buzău. Pentru ultimul pacient în vârstă de 60 de ani care are o evoluţie pozitivă, în tratament convenţional, este încă deschisă opţiunea pentru soluţia chirurgicală ,,La Spitalul Sf. Pantelimon, pacientul care suferise intervenţia chirurgicală este în continuare intubat, în comă profundă, grav, iar pacienta internată aici a fost transferată vineri, la Spitalul Judeţean Buzău – Secţia Neurologie”, mai precizează Ministerul Sănătății.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: