Sancțiuni drastice și pentru bicicliști, din octombrie. Iată câteva recomandări din partea polițiștilor buzoieni

Sursa foto: IPJ Buzău

Ultimele reglementări care vor intra în vigoare cu data de 12 octombrie 2019, privind interzicerea de a ține în mână sau de a folosi cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video se adresează inclusiv bicicliștilor. Sancțiunea este de la 6 la 8 puncte amendă (în prezent de la 870 de lei la 1160 lei). Prin urmare, o călătorie în siguranţă cu maşina sau cu orice alt vehicul, depinde de respectarea cu stricteţe a regulilor de circulaţie şi a principiilor de conduită preventivă în trafic. Poliţia Rutieră recomandă participanţilor la trafic să adopte o conduită preventivă în conducere şi să adapteze viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic. În acest sens, polițiștii buzoieni adresează câteva recomandări bicicliștilor pentru prevenirea implicării în accidente de circulație, în contextul în care, de multe ori, se numără printre cei care se deplasează cu bicicleta:

  • -Respectați regulile de circulație atât pentru siguranța dumneavoastră cât și a celorlalți participanți la trafic și nu circulați cu bicicleta dacă ați consumat băuturi alcoolice. Alcoolul crește considerabil gradul de implicare în accidente de circulație, soldate uneori cu consecințe grave.
  • -Nu transportați și nu tractați obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stânjenesc sau periclitează conducerea vehiculului ori circulația celorlalți participanți la trafic.
  • -Echipați-vă corespunzător bicicleta! Este necesar ca aceasta să aibă în dotare un dispozitiv de frânare eficace, cu sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră.
  • -De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare. Totodată, trebuie dotată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu.

În plus, polițiștii le recomandă bicicliștilor să poarte cască de protecție omologată, iar, în mod obligatoriu, pentru a putea fi observați de ceilalți participanți la trafic, să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante mai ales pe timp de vreme rea sau pe timpul nopții.

  • -Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceți viteza, asigurați-vă temeinic și acordați prioritate de trecere participanților la trafic care au acest drept.
  • -Asigurați-vă temeinic înainte de efectuarea oricărei manevre în trafic.
  • -Circulați cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană, câte unul.
  • -Când circulați pe bicicletă, nu traversați strada pe trecerile pentru pietoni!
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: