SE ANUNȚĂ NOI PROTESTE ÎN BUZĂU, DAR ȘI ÎN ȚARĂ

    Medicii de familie împreună cu pacienții vor încerca să atragă atenția că în România nu se mai poate asigura asistența medicală primară în lipsa unor schimbări fundamentale care să asigure calitatea adecvată a actului medical. Coaliția „Solidari pentru Sănătate”, constituita în urmă cu trei zile, la București, va organiza simultan, joi – 2 noiembrie, la ora 11, pichetarea sediilor județene ale Prefecturilor și Caselor de Asigurări de Sănătate, sediul Guvernului și sediul CNAS. La aceste manifestări, reprezentanții Coaliției vor depune la sediile pichetate un memoriu în care se descriu solicitările Coaliției privind asistența medicală primară.

Manifestările vor fi urmate de o Conferință de presă în care se vor anunța protestele din medicina de familie din România. La conferința de presă, președinții organizațiilor unite în Coaliție vor detalia solicitările depuse la sediile avute în vedere. Totodată, în data de 15 noiembrie 2017, Coaliția va organiza un miting în București. Coaliția „Solidari pentru Sănătate” este o asociere fără personalitate juridică, formată din organizații independente, ce lucrează împreună în scopul de a îmbunătăți sistemul public de sănătate.

Din Coaliția nou înființată fac parte: Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF), Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), Salvați Copiii – România, Federația Asociațiilor Bolnavilor cu Cancer (FABC), Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA), Asociația Națională pentru Protecția Pacienților (ANPP), Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative din România (APAN), Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România (APAH-RO) și Asociația „Mame pentru mame”.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: