Se propune scoaterea profesorilor de sport de la clasele pregătitoare, I-a și a II-a. Se dorește înlocuirea orelor de Educație Fizică cu materia Joc și mișcare

Sursa foto:cvlpress.ro

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu vrea să modifice materiile pe care le fac elevii la clasa pregătitoare, clasa I și a II-a. Potrivit unui proiect de ordin intrat în posesia Edupedu.ro, ministrul vrea să modifice planurile-cadru. Mai exact, ar urma să dispară în total 5 ore de Educație fizică predate de profesorii de sport (toate cele două ore de la clasa pregătitoare, toate cele două ore de la clasa I și o oră de la clasa a II-a).

Potrivit documentului citat, că aceste ore ar urma să se transfere pur și simplu la materia Joc și mișcare, care ar urma să fie predată de învățătoare. Motivul mutării orelor între cele două discipline este pur economic: dispar jumătate dintre normele de sport pe care profesorii de Educație Fizică le au în prezent în învățământul primar. Specialiștii apropiați de Ministerul Educație au explicat pentru Edupedu.ro, că  financiar ,,sunt niște ore pe care nu le mai plătești. Ele trec la Joc și mișcare, adică vor fi predate de învățător; nici cu aceste ore, norma învățătorului nu depășește 18 ore, deci pe ei nu îi plătești în plus, dar scapi de o plată și anume plata profesorilor de sport din primar“.

Sursa: edupedu.ro
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: