Simpozion Regional „Școala – furnizor de calitate în educație”, organizat la Buzău


Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” organizează în data de 2 februarie 2019, a IX-a ediție a Simpozionului Regional „Școala – furnizor de calitate în educație”. Cei interesați se pot înscrie până pe data de 20 ianuarie 2019. Simpozionul răspunde nevoii de colaborare a instituţiilor şcolare, de schimb de informaţie şi experienţă în implementarea standardelor de calitate, de generalizare a bunelor practici de management a calităţii. Participanţii vor dezbate cadrul legislativ în acest domeniu, modalităţile de proiectare a parteneriatului cu toţi factorii interesaţi de calitatea în educaţie, strategiile de adecvare a curriculum-ului la cerinţele de dezvoltare locală, regională şi naţională.
Acţiunea le va oferi participanţilor flexibilitate, deschidere spre nou, spre comunicarea cu alte sisteme educaţionale, colaborare şi transfer de informaţie. Ea va asigura o viziune clară a misiunii şcolii în relaţie cu dinamica schimbărilor pe piaţa muncii, incitând la reflecţie, analiza obiectivă a realităţii din propria instituţie, încurajând iniţiativele instituţionale pentru atingerea standardelor de calitate. Partenerii acestui simpozion sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean, Casa Corpului Didactic, Biblioteca Judeţeană „Vasile Voiculescu”, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Buzău și Asociația profesorilor de chimie, fizică și biologie „CHEM-BIO-PHYZ”. Evenimentul se desfășoară pe mai multe secțiuni.
Secţiuni cadre didactice:
- Managementul calităţii – abordare din perspectiva standardelor
- Didactică şi calitate în educaţiec.
- Proiecte europene în sprijinul calităţii în educaţie / exemple de bune practicid.
- Cultura organizaţională şi cultura calităţii
Secţiune pentru elevi din învăţământul gimnazial şi liceal
- Școala mea – şcoală europeană
- Învăţământul românesc – învăţământ de calitate
Secţiune pentru elevi din învăţământul primar, gimnazial şi liceal
Concurs de desene, grafică, fotografii şi colaje cu tema: „Școala văzută prin ochi de copil” și „Școala văzută prin ochi de adolescent”.