SITUAȚIE INCREDIBILĂ LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ VADU PAȘII

      O profesoară de limba română nu a mai venit la ore, la o săptămână de la debutul anului școlar, mai exact de pe data de 19 septembrie, din motive de sănătate. Acest lucru a pus în mare încurcătură atât conducerea școlii cât și pe elevii unității de învățământ, mai ales pe cei de clasa a VIII a care se pregatesc de Evaluarea Naţională. Din data de 19 septembrie și până în prezent, profesoara de limba română și-a luat de 4 ori, concediu medical, fără ca aceasta să își găsească pe toată perioada absenței sale, un înlocuitor.

După aproape o lună, directorul Școlii Gimnaziale Vadu Pașii i-a anunțat pe șefii din învățământul buzoian de această problemă. ,,Inspectoratul Școlar a fost anunțat săptămâna trecută (n.r. 9 octombrie ), pentru că am considerat că fiind concediu de la săptămână la săptămână, fiind concediu medical putem asigura cu colegii școlii. Și de altfel, răspunsul Inspectoratului – ,,da, se va căuta”-, dar soluția tot eu am găsit-o până la urmă” a explicat Viorica Rotărescu, director Școala Gimnazială Vadu Pașii.

De cealaltă parte, conducerea Inspectoratului Școlar Buzău a aflat de la un părinte, de acest aspect la 5 săptămâni după ce a apărut această situație incredibilă. ,,Păi am fost sunată de un părinte, cred că luni (n.r. 16 octombrie). M-a sunat la telefon să-mi spună că nu se duce profesoara, că lipsește de la ore, asta mi-a spus.(…) Dar în realitate, profesoara nu s-a dus din cauză că are niște probleme de sănătate” a declarat Florin Stoian, inspectorul şcolar general IȘJ Buzău.

Mai mult decât atât, reprezentanții Inspectoratului Școlar spun că ei sunt anunțați de conducerea școlii abia atunci când vrea să organizeze un concurs pe un post vacant pentru o perioada determinată de timp, însă cazul în sine a făcut acest lucru imposibil. Situația era cu atât mai disperată, cu cât la clase orele de română se făceau din când în când, mai ales că înlocuitorii profesoarei de română veneau când puteau. Asta mai ales în contextul în care, elevii de clasa a VIII a se pregătesc, în acest an școlar, de Evaluarea Naţională. Conducerea școlii spune că, timp de 2 săptămâni, schimbând orarul, cursurile au fost asigurate de două cadre didactice calificate.

Într-un final, după săptămâni de incertitudini conducerea școlii a declarat că a gasit un înlocuitor pentru profesoara de română, până la sfârșitul anului școlar. Șefii învățământului buzoian au declarat ca rezolvarea situației create în unitatea de învățământ, după absentele repetate ale cadrului didactic, ține strict de conducerea școlii. Totodată ei au declarat că au fost anunțați de faptul că a fost găsit un profesor calificat de limba română care să țină orele respective.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: