Specialiştii recomandă ca şcoala să înceapă după ora 8

elevi liceuŞcoala ar trebui să înceapă mai târziu. Așa arată un studiu al specialiştilor neurologi din Marea Britanie. Pentru că se trezesc prea devreme pentru a merge la cursuri, copiii sunt obosiţi şi predispuşi la boli şi dependenţă de substanţe periculoase, primele zile de cursuri fiind de-a dreptul chinuitoare.

Specialiștii britanici arată că organismul suferă atunci când se trezeşte prea devreme. În consecință, aceiași specialiști recomandă ca şcoala să înceapă la 8 şi jumătate, sau chiar puţin mai târziu pentru copiii din clasele primare. Pentru elevii de liceu, cursurile nu ar trebui să înceapă înainte de ora 10, iar pentru studenţi la ora 11.

Pentru că se trezesc devreme pentru şcoală, copiii pierd 10 ore de somn pe săptămână şi se simt mai obosiţi decât un medic după o gardă de 24 de ore în spital

În plus, lipsa de somn modifică modul în care se comportă genele, au descoperit cercetătorii. Aceştia susţin că astfel, se ajunge la epuizare, anxietate, obezitate şi hipertensiune. Cei mai afectaţi de lipsa de odihnă sunt tinerii între 14 şi 24 de ani.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: