Stufat de miel, preparatul principal pentru masa de Paște

de Stiri Buzau Media
Sursa foto:AMPress
Sursa foto:AMPress

Stufatul de miel este unul dintre preparatele care nu lipsesc de pe masa de Paşte. Se prepară foarte uşor, iar gustul este excepțional.

Ingrediente:

  • 750 g carne de miel cu sos
  • 8 legături ceapă verde
  • 5 legături usturoi verde
  • 2 linguri bulion
  • 100 ml ulei
  • 1 linguriță condimente pentru miel

Mod de preparare:

În ulei încins se prăjește pe toate părţile carnea de miel. Se scoate și, în acelasi ulei, se calesc ceapa si usturoiul taiate marunt. Dupa ce s-au înmuiat, se presară condimentele pentru miel şi oaie și bulionul desfăcut cu atâta apă cât sos se dorește a avea în final. Se lasă să dea un clocot. Într-un vas de cuptor, se așează carnea, se pune sosul de ceapă și se dă la cuptor pentru 30 de minute.