TAXA AUTO POATE FI RECUPERATĂ, CHIAR DACĂ V-AȚI VÂNDUT MAȘINA ÎNTRE TIMP

     Veste bună pentru proprietarii care au plătit una dintre fostele taxe auto, dar între timp și-au vândut mașinile. Răspunsul oficial vine din partea Agenției Naționale de Administrare Fiscală. În vară, Guvernul a stabilit prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 52/2017, că proprietarii de mașini pot cere iarăși banii înapoi pentru fostele taxe auto. După cum menționează avocatnet.ro, spre deosebire de ,,vechile proceduri, acum este inclus la returnare și timbrul de mediu, ce a fost eliminat din legislație în februarie 2017.

„În conformitate cu OUG nr. 52/2017, completată și modificată de OUG nr. 68/2017, se poate solicita restituirea taxei auto și în cazul în care autoturismul a fost vândut, prin depunerea unei cereri la ANAF. La cerere se anexează, în original sau în copie, documentul doveditor al plății respectiv chitanța fiscală, ordinul de plată și extrasul de cont, după caz, care să ateste efectuarea plății acesteia, precum și copiile cărții de identitate a vehiculului și a certificatului de înmatriculare. Restituirea se poate solicita și dacă nu dețineți copia documentului de plată”, a explicat, la solicitarea avocatnet.ro, Serviciul comunicare, relații publice și mass-media al Fiscului.

Posibilitatea de a cere restituirea banilor chiar și în lipsa dovezii plății taxelor auto a fost stabilită de curând, tot prin ordonanță de urgență. Cererile de restituire, inclusiv pentru timbrul de mediu, pot fi depuse de proprietarii (sau foștii proprietari ai) mașinilor până la data de 31 august 2018”.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: