Ți-e foame seara și noaptea? Doar acestea sunt alimentele recomandate de medici

Sursa foto:ilgiornale.it

Vă place să trageți cu ochiul în frigider după ora 18:00? Totul începe cu o gustare mică dar se termină cu câteva sandwichuri cu salam, continuate cu ecler sau o felie de tort. Consumul în mod regulat de carbohidranți simplu duc la depuneri de grăsimi. Specialiștii nutriționiști ne recomandă următoarele alimente, care sunt permise să fie consumate înainte de somn, fără a dăuna sănătății și siluetei.

Ciocolata neagră. Acest aliment fusese inițial plasat în lista alimentelor dăunătoare înainte de culcare, dar, în comparație cu un baton de ciocolată cu arahide, ciocolata neagră conține o cantitate minimă de zahăr. Acest aliment contribuie la normalizarea nivelul de colesterol și la o slăbire rapidă.

Migdale. În anul 2012, din studiile publicate în revista științifică „American Journal of Clinical Nutrition” rezultă că migdalele nu contribuie deloc la creșterea în greutate. Pentru a vă potoli senzația de foame ce survine seara, puteți consuma o migdală.

Semințe de dovleac. Pentru a evita pofta de mâncare nesănătoasă seara, precum pop-corn sau chipsuri, se recomandă consumul de semințe de dovleac. Acest aliment te va ajuta să ai un somn mai bun și îți va potoli foamea în toiul nopții. Semințele de dovleac sunt foarte bogate în magneziu, acesta fiind benefic pentru un somn liniștit și profund.

Orez. Redu riscul de manifestare a insomniei printr-o dietă ce are la bază orezul. Acesta face parte din produse cu indice glicemic înalt, influențând viteza de secreție a melatoninei și triptofanului. Melatonina și triptofanul sunt niște hormoni indispensabili unui somn de calitate.

Supă. Da, ai citit bine, supa poate fi consumată și seara. Supa de pui sau de legume, încalzită, are un efect calmant. Nu este recomandat să consumați supa de linte, mazăre sau fasole deorece acestea pot duce la un somn agitat. Uneori, setea se poate camufla sub o senzatie de foame. Încearcă să bei o ceașcă de ceai cald sau lapte cald.

Sursa: AMPress
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: