TRADIȚII ȘI SUPERSTIȚII DE ZIUA SFINTEI MUCENIȚE ECATERINA

Sursa foto: Libertateapentrufemei

Tradiții și superstiții legate de această sfântă sărbătoare au existat din cele mai vechi timpuri. După cum scrie landia.ro, se spunea, spre exemplu, că ,,fetele nemăritate care posteau în ziua Sfintei Ecaterina urmau să își găsească sortitul. De asemenea, femeile măritate, dar care aveau probleme în căsnicie, posteau în această zi pentru ca soțul lor să se îndrepte. În Franța, femeile nemăritate care au trecut de vârsta de 25 de ani sărbatoresc această zi într-un mod cât se poate de inedit.

Acestea își trimit cadouri între ele, se felicită, iar prietenii le fac bonete în culorile galben (semnifică credința) și verde (semnifică înțelepciunea). Cele care primesc bonete le poartă întreaga zi, participând chiar la parade special organizate. Femeile singure din Marea Britanie serbează și ele această zi într-un mod deosebit, participând la parade special organizate în acest scop.

Pe vremuri, fecioarele se adunau în această seară într-un loc ferit de privirile curioşilor şi puneau într-un vas cu jăratec câte o bucată dintr-o rămurică de mirt pe care au ţinut-o, în prealabil, în sân toată ziua.  Apoi, ce rămânea din rămurica ţinută în sân era pus sub pernă şi fecioarele îşi visau viitorul soţ”.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: