TREI INCENDII ÎN 15 MINUTE, SEMNALATE LA 112! DOUĂ, ÎN COMUNELE POȘTA CÂLNĂU ȘI BECENI, IAR UNUL PE BULEVARDUL 1 DECEMBRIE DIN BUZĂU

În ciuda avertismentelor și sfaturilor venite de la pompieri, buzoienii continuă să își lase coșurile de fum necurățate. Este și cauza care a dus la declanșarea a două incendii ce au izbucnit simultan, la casele unor familii din satul Zilișteanca, din comuna Poșta Câlnău și din satul Gura Dimienii, comuna Beceni. În primul caz, pompierii intervin cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, flăcările pornind de la coșul de fum care nu a fost curățat. Având în vedere că sursa de încălzire a casei este o sobă, există riscul ca flăcările să cuprindă și acoperișul. La incendiul de la Beceni, pompierii din comună s-au deplasat cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Incendiul a fost semnalat tot de la un coș de fum, însă nu există riscul să se extindă și la acoperiș, având în vedere că sursa de încălzire a casei este o centrală, după cum au menționat reprezentanții ISU Buzău.

Pompierii buzoieni au mai intervenit în această seară și la stingerea unui incendiu la un bloc de pe Bulevardul 1 Decembrie, din municipiu, după ce au fost anunțați că în casa liftului iese fum. Flăcările au fost stinse, iar în urma unei anchete s-a stabilit că o cauză probabilă a incendiului ar fi o țigară aruncată în casa liftului. Mai exact, cineva ar fi fumat în lift, iar mai apoi a aruncat țigara care a aprins niște cartoane aflate în casa liftului. Cele trei incendii au fost anunțate prin apelul unic de urgență, în decursul a 15 minute.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: