TRONSONUL COZIENI-BOZIORU-BRĂEȘTI VA FI REABILITAT ÎN CURÂND

    În luna septembrie a acestui an, consilierii județeani au votat hotărârea privind reabilitarea drumului județean 203L, pe tronsonul Cozieni-Bozioru-Brăești. După ce s-a trecut de această etapă, reprezentanții Consiliului Județean au făcut demersuri ca lucrările la acest tronson să fie prinse în Programul Național de Dezvoltare Locală. Acest lucru s-a reușit, urmând ca în viitorul apropiat, conducerea instituției să semneze contractul. În urma licitației va fi desemnată  firma care se va ocupa de reabilitarea acestui tronson.

,,În viitorul apropiat, tot prin Programul Național de Dezvoltare Locală, vom semna un alt contract pentru un drum zic eu absolut important. Este vorba despre drumul 203 L care a fost deja reabilitat. Suntem cu gradul de execuție de 95 % de la Pârscov până în comuna Cozieni, mai exact satul Bălănești. Se va continua, prin acest Program, prin contractul care va fi semnat cu reabilitare totală și asfaltare până în comuna Brăești. Este un lucru absolute important” a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Refacerea completă a acestui tronson va aduce un plus de imagine județului Buzău, mai ales din punct de vedere turistic. Astfel, această zonă cu un important potenţial turistic din judeţ, va fi mult mai accesibilă celor care doresc să o viziteze. Reabilitarea drumului județean 203L, pe tronsonul Cozieni-Bozioru- Brăești face parte dintr-un lung șir de proiecte pe care Consiliul Județean vrea să le realizeze cât mai repede. Refacute vor mai fi drumul 203K, de la Mărăcineni până la Vintilă Vodă, precum și drumul judeţean Bisoca-Săruleşti-Vintilă Voda, ce va fi reabilitat în următorii doi ani, cu fonduri guvernamentale.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: