TRUCURI CARE SĂ TE AJUTE SĂ ÎȚI PREGĂTEȘTI MAȘINA PENTRU VREMEA RECE DE IARNĂ

Pentru șoferi, iarna este una dintre cele mai dificile perioade și aduce cu ea schimbări la care aceștia trebuie să se adapteze.  Mașinile au cel mai mult de suferit în timpul iernii din cauza frigului și înghețului. Însă, potrivit omofon.com există ,,câteva sfaturi care te ajută să îți pregătești mașina pentru vremea rece de iarnă.

GEAMURILE ÎNGHEȚATE

Cum rezolvi problema: Amestecă oțet cu apă (3:1) și pulverizează soluția pe geamul înghețat. Cum poți preveni: Dacă geamul este deja înghețat, amestecă într-o sticlă 20 ml de spirt, 6,7 ml de apă și o picătură de detergent de vase. Pulverizează pe geam și gheața se va topi imediat.

ÎNCUIETOAREA ÎNGHEȚATĂ

 Cum poți rezolva problema: O modalitate ușoară pentru a debloca încuietoarea înghețată a portierei este folosirea unui gel antibacterial pentru mâini. Alcoolul din el va îndepărta gheața și îți va permite să deblochezi portiera. De asemenea, poți utiliza o metodă veche, însă eficientă, pentru a remedia această problemă: încălzește cheia mașinii cu o brichetă și apoi să o introduci în încuietoare.

PORTIERELE ÎNGHEȚATE

Cum poți preveni: Folosește un spray pentru gătit, se găsește în orice supermarket. Pulverizează-l pe sigiliile de cauciuc din jurul ușilor și freacă bine cu un prosop de hârtie.

GEAMURILE ABURITE

Cum poți rezolva problema: O metodă eficientă, care nu lasă în urmă mizerie, este frecarea geamurilor cu un burete de șters tabla. Cum poți preveni: Umple o șosetă veche cu nisipul pentru pisicuțe și pune-l sub scaunul mașinii. Nisipul va absorbi umezeala. Sfat: Nu lăsa peste noapte sticle cu apă sau alte băuturi deschise în mașină.

OGLINZILE RETROVIZOARE ÎNGHEȚATE

Cum poți preveni: Pentru a evita gheațarea oglinzilor retrovizoare, recomandat este să le acoperi peste noapte cu pungi din plastic fixate cu bandă izolieră. A doua zi vei vedea că oglinzile sunt în regulă și nu trebuie să le cureți.

FARURI ÎNGHEȚATE SAU ABURITE

Cum poți preveni: Mai întâi, curăță bine farurile și lăsă-le să se usuce. Apoi aplică un strat subțire de ceară. Aceasta va împiedica acumularea zăpezii și a umidității pe faruri. În plus, stratul de protecție va dura săptămâni.

CE FACI DACĂ MAȘINA ESTE ÎNȚEPENITĂ ÎN ZĂPADĂ

Dacă mașina nu este îngropată până la geamuri în zăpadă, este destul de ușor să te descurci fără ajutorul cuiva. Cum poți rezolva problema: Dacă ai obiceiul să mergi cu mașina când stratul de zăpadă este mare, cel mai bine este să ai mereu câteva pungi cu nisip de pisică în portbagaj. Dacă mașina rămâne înțepenită în zăpadă, presară niște nisip în fața cauciucurilor și vei rezolva problema. Un alt truc este să pui sub anvelope covorașele din mașină, care îți vor oferi suficientă tracțiune pentru a scoate mașina din zăpadă”.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: