UN NOU PROIECT RUTIER MAJOR CARE VIZEAZĂ JUDEȚUL BUZĂU

    Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a elaborat și  depus Aplicația de Finanțare pentru proiectul ,,Elaborarea documentației tehnico-economice pentru drumul expres Buzău-Focșani” în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă alocată prin Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare -Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient, Componenta 1-OS 2.1 Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere-sprijin pregătire proiecte de investiții, Operațiunea- creșterea mobilității pe rețeaua rutieră TEN-T (rețeaua trans-europeană de transport) globală.

Proiectul ,,Drumul de mare viteză Buzău-Focșani” traversează regiunea Sud-Est a României – județele Buzău și Vrancea și fac parte din rețeaua TEN-T. Obiectivul general al  proiectului este dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieței interne cu scopul de a creea condițiile pentru creșterea volumului investițiilor, promovarea transportului durabil și a coeziunii în rețeaua de drumuri europene.

Valoarea totală a  proiectului este de 29.361.900,69 lei (inclusiv TVA) si va fi finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuția Uniunii Europene din Fondul de Coeziune-18.534.699,81 lei, 25% contribuția națională (bugetul de stat)-6.178.233,27 lei, iar  restul de 4.648.967,61 lei reprezintă valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile. Drumul expres Buzău-Focșani are ca sursă de finanțare Fondul de Coeziune și Bugetul de stat în perioada de programare 2014-2020. Durata proiectului este de 24 luni.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: