Vă considerați nedreptățit de către un funcționar al Statului? Avocatul Poporului vă poate da soluția

avocatul-poporuluiReprezentanţii instituţiei Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Ploieşti vor fi prezenți, joi, la Buzău pentru a acorda audienţe cetăţenilor din judeţ şi pentru a primi petiţiile acestora. Buzoienii care se consideră nedreptăţiţi de faptele unui funcţionar public din cadrul autorităţilor centrale sau locale au posibilitatea să se adreseze şi să-şi prezinte cazul în faţa reprezentanţilor Avocatului Poporului în spaţiul pus la dispoziţie în acest sens la sediul Instituţiei Prefectului de pe Bulevardul N. Bălcescu, Nr. 48.

Anul trecut, reprezentantul Avocatului Poporului a desfășurat 210 audiențe la Buzău, a înregistrat 90 de petiții și a fost sesizat telefonic de 132 de ori. În urma verificării sesizărilor primite de la petenți din județul nostru, reprezentanții instituției Avocatul Poporului au rezolvat 48 de dosare.

Acordarea audienţelor de către reprezentantul Avocatului poporului este gratuită, iar cererile adresate acestei instituţii sunt scutite de taxă de timbru. De asemenea, primirea în audienţă nu necesită programare, fiecare cetăţean care se prezintă în intervalul orar menţionat urmând să fie ascultat şi să poată înmâna petiţia reprezentanţilor Avocatului Poporului. Petiţiile trebuie să cuprindă informaţii complete referitoare la datele de identificare ale persoanei lezate, drepturile şi libertăţile încălcate, faptele invocate, descrierea lor, autoritatea reclamată, dovada întârzierii sau a refuzului administraţiei ­pu­blice de a soluţiona cererea, precum şi menţiunea obligatorie dacă petiţia face obiectul unei cauze aflate pe rolul instanţei judecătoreşti. Totodată, la cerere se anexează actele doveditoare în copie. Avocatul Poporului are scopul de a apăra drepturile şi libertăţile persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice, faţă de abuzurile suferite din partea funcţionarilor publici sau a autorităţilor centrale, locale sau instituţii publice.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: