Vești bune pentru pensionari: un nou proiect legislativ marca ’’senator Constantin Popa”

pensionari_batrani in parczVești bune pentru pensionari. Un nou proiect legislativ  inițiat de senatorul Constantin Popa va fi depus în noua sesiune parlamentară la Camera Deputaților, începând cu data de 1 septembrie. El va putea fi aplicat doar dacă va fi votat de ceilalți parlamentari.

Proiectul vizează înființarea celei de-a 13-a pensie, doar pentru pensionarii care au venituri sub 1500 de lei lunar.

Senatorul Constantin Popa spune că această idee i-a venit văzând cozile interminabile de la CAR-uri în preajma sărbătorilor, pentru asigurarea minimului necesar pentru  mesele de sărbători.

Parlamentarul precizează că din cei 5,8 milioane de pensionari, 5,2 milioane au indemnizaţii sub 1.500 de lei.

„În acest moment lucrăm la o sursă bugetară, dar în principiu vor beneficia de a 13-a pensie persoanele care au o venituri de maximul 1500 de lei „, a afirmat parlamentarul.

 „Este o mare umilinţă pentru bătrânii noştri, când, înainte de sărbători stau la cozi la casele de ajutor reciproc să ia ceva bănuţi împrumut pentru o bucată de carne de porc sau de miel. Vrem să le dăm bani în plus, dar de sume nu vor beneficia toţi pensionarii, ci doar cei care au cu adevărat nevoie”, a declarat senatorul UNPR Constantin Popa iniţiatorul proiectului.

Nu s-a decis încă la ce sărbătoare vor fi dați banii: la Paște sau Crăciun.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: