VIDEO: Centru de Relații cu Publicul al Primăriei Buzău, construit în clădirea fostului Bazar, după modelul celui din Oradea

de Stiri Buzau Media

Clădirea fostului Bazar din municipiul Buzău va intra într-un amplu proces de modernizare. Imobilul, în care şi-au desfăşurat activitatea zeci de comercianţi  va fi reabilitat complet, astfel încât să poată fi transformat în cel de al doilea sediu al Primăriei Buzău. Mai nou, primarul Constantin Toma a declarat că foarte probabil luna viitoare ar putea fi desemnată firma câștigătoare care se va ocupa de reabilitarea clădirii, monument istoric.

Ba mai mult, edilul a adăugat că își dorește să construiască la parter, un fel Centru de Relații cu Publicul al Primăriei Buzău, după modelul celui din Oradea, care a fost construit în perioada 2010-2011. Sala ghişeelor, cum i se mai spune acestui centru din Oradea, este un spaţiu larg, acoperit cu un luminator din sticlă, dotat cu mobiler modern, cu locuri de aşteptare pentru cetăţeni şi mese la care aceştia îşi pot completa documentaţiile. Aici funcționează, din 2011, 27 de ghişee de lucru, reunite într-un singur loc.

,,Sperăm pe 1 noiembrie să avem un câștigător pentru refacerea Bazarului, unde vom aduna și din Primărie și din restul spațiilor închiriate în Buzău, tot ce înseamnă administrația public locală care lucrează cu cetățenii orașului, într-un singur loc. Am văzut la Oradea o treabă superbă și vreau să o aplic și eu aici. Este vorba de un mall de servicii, dacă vreți. Acolo, la ghișeul unic poți să plătești și gazul, poți să plătești și electricitatea, poți să plătești și gunoiul. Deci, într-un singur loc, în afară de taxe și impozite. Mi-a plăcut foarte mult acest proiect al domnului primar Bolojan și vom face și noi în Bazar pe ideea asta, adică tot parterul să fie pentru lucrul cu cetățeanul buzoian și să nu se mai plimbe în nu știu câte locuri, pentru că timpul lui este foarte important pentru noi”, a explicat Constantin Toma.

Centru de relaţii cu publicul din Oradea, iniţiat de primarul municipiului a fost numit de ziarişti ,,Piramida lui Bolojan”, deoarece spaţiul era acoperit cu un tavan-luminator din sticlă, înalt în mijloc şi în patru ape, susţinut pe coloane, ceea ce îl face să semene cu o piramidă din sticlă. La vremea respectivă, investiţia s-a ridicat la 1.492.254 de lei plus TVA.