VIDEO: Reabilitarea secţiei „Terapie” a Spitalului raional Soroca, realizată cu sprijin financiar din partea Consiliului Județean Buzău

Recent, a avut loc deschiderea oficială a secţiei “Terapie”, renovate în urma implementării Proiectului „Reabilitarea secţiei „Terapie” a Spitalului raional Soroca „A. Prisacari”. Lucrările de renovare a secţiei au fost posibile datorită susţinerii financiare a Consiliul Județean Buzău (50.000 de euro), Consiliului raional Soroca şi a Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.

La acest eveniment au participat autorităţile raionului Soroca, în frunte cu preşedintele raionului, Ghenadie Muntean, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, consilier al Ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Corneliu Rădăuţă, şef al Oficiului Teritorial Soroca a Cancelariei de Stat a Republicii Moldova,Vladimir Ceban, şef al Agenţiei Teritoriale Nord a Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină Soroca, Ella Ursu, consilieri raionali precum și colectivul spitalului în frunte cu Angela Rusnac, medic –şef al Spitalului Raional Soroca. ,,Mă bucur că, în Anul Centenarului Marii Uniri, Consiliul Județean Buzău a putut sprijini reabilitarea Secției Terapie, din cadrul Spitalului Raional Soroca. Chiar dacă harta țării noastre nu mai arată ca în anul 1918, Basarabia este și astăzi, în inimile noastre, parte a Romaniei!”, a menționat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean.

Proiectul privind alocarea unui ajutor financiar din partea administrației județului pentru reabilitarea Secției de Terapie a Spitalului Regional Soroca, proiect în baza căruia Consiliul Județean Buzău a alocat din bugetul propriu 50.000 de euro, a fost aprobat de consilierii județeni în ședința ordinară din luna iunie a acestui an. Sprijinul instituției buzoiene a constat în aparatură medicală pentru salvarea bebelușilor, materiale de construcții pentru reabilitarea clădirii unității medicale și bani pentru reabilitarea și modernizarea secției de Terapie. Petre Emanoil Neagu a mai menționat în cadrul vizitei efectuate în Raionul Soroca, faptul că și pentru 2019, instituția buzoiană va încerca să contribuie financiar atât în sănătate, cât și în  educație.

Secția terapie, după renovare. Partea a II-a.

Publicată de Observatorul de Nord pe Vineri, 21 decembrie 2018

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: