Viticultorii cer ca în licee să fie introduse cursuri privind consumul moderat de vin

Examen-scoala-titularizare-profesoriCe ar mai putea studia copiii în școli? Despre consumul moderat de vin. Organizaţiile profesionale ale viticultorilor fac demersuri la Ministerul Educaţiei pentru ca în licee să fie introduse cursuri privind consumul moderat de vin, măsură care există deja în unele ţări europene.

„Am avut nişte discuţii cu domnii profesori de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice, astfel încât pentru elevii de liceu să introducem un modul de curs prin care la dirigenţie să i se explice copilului ce înseamnă vinul, cum poate fi consumat, cum poate fi asociat cu gastronomia şi aşa mai departe”, a declarat directorul general al Organizaţiei Interprofesionale Vitivinicole, Emil Dumitru.

 El a adăugat că se fac demersuri şi pe lângă Ministerul Educaţiei pentru introducerea acestor cursuri, însă a recunoscut că există scepticism în reuşita unei astfel de proiect.

„Din păcate, partea de decizie este sceptică în reuşita unei astfel de proiect, însă ţin să precizez că prin programul naţional de sprijin în sectorul vitivinicol componenta de promovare are o parte importantă şi una din submăsuri care se finanţează este inclusiv informarea şi difuzarea de cunoştinţe cu privire la consumul moderat de vin. Asta este o ţintă pe care România trebuie să o aibă şi să încerce să facă ceva în sensul acesta”, a mai spus Dumitru.

El a afirmat că îşi doreşte ca în cluburi tinerii să nu mai bea băuturi energizante cu whisky, ci să consume vin cu moderaţie.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: